به گزارش پایگاه خبری ندای خوش وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،حسین برزگر، اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته مصرف روزانه کالری افراد به طور چشمگیری افزایش یافته است. در حالی که ۵۰ سال پیش متوسط مصرف روزانه هر فرد ۱۳۰۰ کالری بود، امروزه این میزان به بیش […]
به گزارش پایگاه خبری ندای خوش وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،حسین برزگر، اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته مصرف روزانه کالری افراد به طور چشمگیری افزایش یافته است. در حالی که ۵۰ سال پیش متوسط مصرف روزانه هر فرد ۱۳۰۰ کالری بود، امروزه این میزان به بیش از ۲۱۰۰ کالری رسیده است. از سوی دیگر، رشد جمعیت جهانی تصاعدی است، اما تولید غذا به صورت حسابی و با آهنگ کمتری افزایش مییابد. این شکاف یکی از چالشهای مهم در عرصه جهانی است.
برزگر به تأکید قانونگذار در برنامه هفتم توسعه کشور بر سه محور اصلی ارتقاء امنیت غذایی، بهرهوری در بخش کشاورزی و سلامت محصولات اشاره کرد و افزود: این سه محور اصلیترین جهتگیریهای برنامه هفتم توسعه هستند و تمام اقدامات باید در این چارچوب انجام شود.
وی گفت: پس از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها، قیمت نهادههای دامی بهویژه جو، کنجاله سویا و ذرت به یکباره هفت برابر شد. این افزایش قیمت منجر به کاهش جمعیت طیور کشور شد که البته توانستیم در دوره کوتاهی این کاهش را جبران کنیم. با این حال، برای بازگرداندن جمعیت دام مولد به سطح پیش از سال ۱۴۰۱، پروژههایی نظیر واردات گوشت و اصلاحات ژنتیکی دام در دستور کار قرار گرفت.
برزگر به موضوع سلامت محصولات غذایی پرداخت و گفت: سلامت غذا به عواملی همچون کاهش ترکیبات شیمیایی و سموم باقیمانده در محصولات گیاهی، دامی و طیور بستگی دارد. دغدغه امروز جامعه در مورد بیماریهایی نظیر سرطان و بیماریهای خودایمنی بخشی از آن ناشی از کیفیت آب، خاک و تولید غذا است. در این راستا تلاشهایی برای بهبود سلامت غذا و رعایت استانداردهای شرعی و بهداشتی در کشتارگاهها صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در خصوص تولید و مصرف مرغ در چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف روزانه مرغ استان حدود ۳۳ تن است، در حالی که تولید سالانه استان ۲۸ هزار تن است که بیش از نیاز استان بوده و مازاد آن به استانهای همجوار ارسال میشود. به دلیل نیاز بیشتر به مرغ در شب عید و ماه رمضان، در سطح استان افزایش ۲۰ درصدی جوجهریزی اتفاق افتاده است.
برزگر از پروژهای نوآورانه در صنعت خوراک دام خبر داد و گفت: در حال احداث نخستین کارخانه تولید خوراک دام بدون استفاده از ذرت و کنجاله سویا هستیم. این پروژه با همکاری یک شرکت دانشبنیان در حال اجراست و در صورت موفقیت میتواند وابستگی کشور به واردات این دو محصول تراریخته را کاهش دهد.

Friday, 26 December , 2025