به گزارش پایگاه خبری ندای خوش اصول صحیح نگهداری مواد غذایی اشاره کرد و گفت: گوشت و مرغ را میتوان در یخچال تا حداکثر ۷۲ ساعت و در فریزر بین ۶ ماه تا یک سال نگهداری کرد. با این حال، کاهش مدت زمان نگهداری در فریزر تأثیر قابلتوجهی در حفظ ارزش تغذیهای و کیفیت این […]
به گزارش پایگاه خبری ندای خوش اصول صحیح نگهداری مواد غذایی اشاره کرد و گفت: گوشت و مرغ را میتوان در یخچال تا حداکثر ۷۲ ساعت و در فریزر بین ۶ ماه تا یک سال نگهداری کرد. با این حال، کاهش مدت زمان نگهداری در فریزر تأثیر قابلتوجهی در حفظ ارزش تغذیهای و کیفیت این مواد دارد.
وی در ادامه درباره نگهداری سبزیجات افزود: سبزیجات در یخچال قابلیت نگهداری طولانیمدت ندارند، اما اگر پیش از انجماد، فرآیند بلانچینگ روی آنها انجام شود، میتوان این مواد را در فریزر تا سه ماه با کیفیت مناسب ذخیره کرد.
بلانچینگ، راهی برای حفظ کیفیت و طعم مواد غذایی
وی درباره فرآیند بلانچینگ توضیح داد: بلانچینگ نوعی فرآیند پخت کوتاهمدت است که در آن مواد غذایی، بهویژه سبزیجات، برای مدت کوتاهی در آب جوش قرار داده میشوند و سپس بلافاصله در آب یخ فراوان غوطهور یا زیر جریان آب سرد قرار میگیرند. این شوک حرارتی باعث توقف فرآیند پخت شده و از فعال ماندن آنزیمهایی که باعث قهوهای شدن، تغییر شکل و از دست رفتن طعم مواد غذایی میشوند، جلوگیری میکند.
متخصص ایمنی مواد غذایی، افزود: بلانچینگ یا آنزیمزدایی به حفظ کیفیت مواد غذایی در طول زمان کمک میکند. این فرآیند یکی از اقدامات اساسی قبل از خشک کردن محصولات بهوسیله خشککنهای صنعتی یا خانگی است. گرما دادن به سبزیجات یا میوهها در فرآیند بلانچینگ باعث غیر فعال شدن آنزیمها، اصلاح بافت مواد غذایی و تسهیل در جدا کردن پوست آنها میشود.
مصرف تازه میوه و سبزیجات ارزش غذایی بیشتری دارد
دکتر دباغ مقدم با تأکید بر اینکه میوه و سبزیجات در صورت مصرف تازه از ارزش غذایی بالاتری برخوردارند، گفت: برای بستهبندی و نگهداری مواد غذایی در فریزر، توصیه میشود از ظروف مخصوص نگهداری فریزری استفاده شود. در صورت استفاده از کیسههای پلاستیکی، باید تمام هوای داخل کیسه بهطور کامل خارج شود تا کیفیت مواد غذایی حفظ شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش، درباره منجمد کردن میوهها تصریح کرد: بهتر است میوهها بهصورت تازه مصرف شوند. اما اگر قصد نگهداری طولانیمدت داریم، باید توجه داشت که تنها برخی میوههای کوچک مانند آلبالو قابلیت منجمد شدن و نگهداری را دارند و این روش برای تمام میوهها مناسب نیست.
تاثیر دمای نگهداری در حفظ ارزش غذایی حبوبات پخته شده
دکتر دباغ مقدم درخصوص نگهداری حبوبات پخته در فریزر، اظهار کرد: اگر حبوبات پخته شده در شرایط ایدهآل، یعنی دمای پایینتر از منفی ۱۸ درجه و در بستهبندی استاندارد منجمد شوند، تا حدی ارزش غذایی خود را حفظ میکنند. اما فریزرهای خانگی معمولاً به این میزان سرما نمیرسند و معمولاً در دمای منفی ۱۴ یا منفی ۱۵ درجه فعالیت میکنند. از این رو، احتمال کاهش قابلتوجه ارزش غذایی حبوبات در این شرایط وجود دارد.

Friday, 26 December , 2025