به گزارش پایگاه خبری ندای خوش وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب ۲۰۰ هزار تن، ۷۵۰ هزار تن و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن […]

به گزارش پایگاه خبری ندای خوش وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب ۲۰۰ هزار تن، ۷۵۰ هزار تن و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنامه‌ریزی شده است که به تدریج تولید و در بازار عرضه می‌شود.

 

 

 

حسین اصغری اظهار داشت: تقریبا تمام استان‌ها در تامین سبزی و محصولات جالیزی کشور براساس توانمندی‌های اقلیمی نقش دارند، اما استان‌های اردبیل، همدان، جنوب‌کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، زنجان و قزوین سهم بسزایی در تولید این محصولات دارند.

 

 

 

وی کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را بر اساس گزارش‌های استانی حدود ۶۶۸ هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: سال گذشته از این سطح ۲۶ میلیون و ۴۳۳ هزار تن محصول بدست آمد.

 

 

 

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی با بیان این که طی دو دهه اخیر به دلیل خشکسالی‌های پی در پی، کم شدن آب رودخانه‌ها و پایین رفتن سطح آب در چاه‌ها، کشاورزان به استفاده از آبیاری مدرن رو آوردند، افزود: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از کل سطح ۶۶۸ هزار هکتاری این محصولات، ۴۷۰ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد مزارع، با استفاده از آبیاری‌های نوین آبیاری شده‌اند.

 

 

 

وی تصریح کرد: از کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی گذشته، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار به سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی اختصاص داشت که با تولید بیش از ۱۴ میلیون تن، تامین کننده نیازهای داخلی و صادراتی بوده است.

 

 

 

اصغری یادآور شد: در سال گذشته تا پایان اسفند ۱۴۰۲ مجموع صادرات محصولات سبزی و جالیز بیش از ۴ میلیون تن به ارزش ۱۳۴۰ میلیون دلار بود.

 

 

 

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی، درباره بذر سبزی و جالیز (بدون سیب‌زمینی) مورد نیاز کشور در سال زراعی گذشته گفت: بذر مورد نیاز حوزه سبزی و جالیز حدود ۴ هزار تن بود که ۷۷۲ تن آن وارد کشور شد.

 

 

 

وی ادامه داد: کل سیب‌زمینی بذری مورد نیاز کشور نیز حدود ۵۵۰ هزار تن است که بیشتر آن در کشور تامین شده و واردات حدود ۴۰۰ تنی آن تنها با هدف آشنایی کشاورزان با ارقام جدید صورت می‌گیرد.

 

 

 

اصغری در مورد کشت نشایی این محصولات نیز گفت: توسعه کشت نشایی در چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و کل سطح زیر کشت نشایی محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ حدود ۲۲۳ هزار هکتار گزارش شده و این در حالی است که سیب‌زمینی با سطحی بالغ بر ۱۴۰ هزار هکتار امکان کشت نشایی ندارد.

 

 

 

وی اضافه کرد: در بین سایر محصولات، گوجه‌فرنگی و پیاز به ترتیب با ۹۸ و ۶۳ درصد بالاترین سطح زیر کشت نشایی محصولات را دارند.

 

 

 

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد کیفیت محصولات سبزی و صیفی و باقیمانده سموم در آن تصریح کرد: بررسی میزان باقیمانده نیترات سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و خیار، طی سه سال نمونه‌برداری در ۲۳ استان به تعداد ۱۱۵۵ نمونه سیب‌زمینی، ۶۵۱ نمونه پیاز و ۴۹۲ نمونه خیار فضای باز توسط موسسه تحقیقات خاک و آب با هماهنگی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نشان می‌دهد غلظت نیترات در این سه محصول در مقایسه با استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای بین‌المللی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.